Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • Rama Cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevným sundávacím víčkem! - stoji cca 14 Kč), okurka, česnek, olivový olej (řecký panenský), sůl, kopr
  • Poměry:
  • na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu, ostatní podle chuti

Postup

1 Postup přípravy: Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.

Mohlo by Vás zajímat

Americký salát podle šéfkuchaře
Saláty podle šéfkuchaře předpokládají různé variace dle fantazie autora.Většinou představují salát jako hlavní chod skládající se z čerstvé zelen...
 · 00:20
Zelný salát s mrkví a křenem
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Ochutíme cukrem, solí a olejem, lehce promícháme a necháme odstát v chladu. Nakonec vmícháme nudličky z mrkve a...
 · 
Rajčatový salát s cibulí
Rajčata nakrájíme na menší kousky, cibuli na proužky, popř. na malá kolečka, a smícháme. Zalijeme zálivkou, kterou umícháme v hrnku, a máme h...
Krabí salát
Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a v...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...