Risi e bisi

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience: 2 lžíce olivového oleje
  • másla (dá se vynechat) 4 lžíce
  • mladého zahradního hrášku (mraženého) 3 sklenice
  • strouhaného parmezánu (a více na stůl) 5 lžic
  • malá cibule nakrájená nadrobno
  • nasekané zelené petrželky 3 lžíce
  • krátkozrnné rýže - jako na italské risoto 1 sklenice
  • kuřecího vývaru - sklenice = 0,25 l 6 sklenic

Postup

1 Postup přípravy: V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla. Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut. Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.
2 Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.

Mohlo by Vás zajímat

Risi e Bisi ii.
Postup přípravy: Uvaříme si rýži a scedíme. Zatímco připravujeme rýži, osmahneme si na pánvi cibuli a šalvěj, dokud cibule nezesklovatí. Kuřecí m...
00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...