Rostbíf v mikrovlnce

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • nízkého roštěnce vcelku 1 kg
  • ostrá Dijonská horčice
  • sůl, pepř (čerstvě namletý!)
  • trochu Worchestru
  • bylinky (já dávám rozmarýn)

Postup

1 Do větší keramické (nebo skleněné) misky po dně kápnu trochu rostlin. oleje, nasypu bylinky a na to položím roštěnec, který hojně potřu z obou stran čerstvě mletým pepřem a solí (nejlépe pomletou jemně-hrubou) , pokapu Worchestrem a navrch naplácám asi tak půl centimetrovou vrstvu hořčice. Dám do mikrovlnky bez zakrytí na normální program vaření na cca 30 -35. min. Bude se Vám sice zdát, že se maso trochu připaluje, ale to nevadí, za trochu práce při následném úklidu to stojí. Po půl hodině maso opatrně přendáme na připravený větší kus alobalu a rychle a pevně zabalíme. Pak to celé ještě jednou obalíme čistou utěrkou, aby se maso hezky dodělalo. Pozor, z pečeně bude utíkat hodně štávy, kterou pochopitelně zachytíme a použijeme na omáčku přes rostbíf. Takto zabalené necháme 20-30 min. odpočívat. Poté přendáme na prkénko a velkým , velmi ostrým nožem krájíme přes vlákno tenké plátky masa. Ideálně by mělo masíčko mít růžový střed, moje děti to ale moc rády nemají a tak nechávám v utěrce dodělat o trochu déle. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a vařená zelenina (mrkev s hráškem), přelité omáčkou, kterou rychle připravuji tak, že sebranou šťávu dám na pánvičku a dochutím znovu Worchestrem, příp. sojovkou a zahustím zakys.smetanou a lžící másla.
2 Výhodou je, že maso se většinou nesní k obědu celé a tak máte následující 2-3 dny v lednici studený rostbíf a na pár dní pokoj od vaření.
3 Doporučená příloha:
4 vařené brambory a vařená zelenina (mrkev s hráškem)

Mohlo by Vás zajímat

Klasický rostbíf
1. Nejprve je nutné hovězí dobře očistit od tuku, blan a šlach. Špičkou ostrého nože zajeďte mezi blanku a maso a postupně ji uvolněte. Blána jde...
01:30
Rostbíf s bylinkami a houbami obalený v prosciuttu
Troubu a přiměřený pekáč si předehřejeme na 230 stupňů C. Na papír na pečení si rozložíme plátky prosciutta ( nesmí být mezi nimi mezery ). Nase...
01:30 · 01:00
Rostbíf s křenovou remuládou
Maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, posypeme tymiánovými lístky a potřeme hořčicí. Dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme v chladnič...
01:30 · 01:00 · 02:10
Papriky plněné mletým masem
Papriky pěkně odshora odskalpujte (skalpy ale nevyhazujte!) a zbavte je vnitřností. Obrané papriky postavte vedle sebe do misky, podlijte dvěma l...
01:30 · 01:00 · 02:10 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...