Rychlá játrová paštika

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • sádla od bůčku 350 g
  • vepřových jater 600 g
  • velké cibule 4
  • koření
  • slanina

Postup

1 Postup přípravy: V kastrole mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Pak přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také nakrájená na kostičky a všechno společně pořádně opečeme. Potom přidáme sůl, pepř, tlučené nové koření, tlučený hřebíček, mletý kmín. Směs za tepla umeleme na masovém strojku a pak lze buď nandat do sklenice nebo do formy vyložené plátky slaniny. (Dobrá je forma na biskupský chlebíček, ale lze použít cokoliv, třeba i kelímek od flory apod.). Necháme vychladit.
2 Paštika není určena pro příliš dlouhé skladování, ale je opravdu dobrá.

Mohlo by Vás zajímat

Vepřová paštika bílá
Játrová bez žilek a žlučovodů na chvíli namočíme do studené vody, pak necháme okapat a 2x umeleme přes jemné síto ,spolu s cibulkou osmaženou na ...
 · 
Játrová nádivka na pekáč
Postup přípravy: Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka. Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím...
 ·  · 00:44
Rychlá rajská s masovými knedlíčky
Mleté maso osolíme, opepříme, smícháme s vejcem. Pokud je směs řídká, přidáme podle potřeby strouhanku. Z masa tvoříme kuličky, které prudce opeč...
 ·  · 00:44 · 00:35
Paštika z Vlčic
Vepř. lalok nebo bůček rozkrájíme na menší kusy a dáme vařit - bez soli. Jakmile přivedeme k varu, stáhneme příkon na nejmíň a vaříme přikryté zv...
 ·  · 00:44 · 00:35 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...