Šaumai

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Nejdříve si zpracujeme náplň. Okořeníme umleté maso, postupně do něj vmícháme studenou vodu, směs zakápneme alkoholem, přidáme drobně pokrájený pórek, žampiony a polovinu oleje.
2 Připravíme si pařené těsto. Do mouky vlijeme vařící vodu, zamícháme vařečkou a necháme chvilku vychladnout. Ještě teplé těsto zpracujeme rukama asi 10 minut na pomoučeném válu. Vytvoříme válečky, které nakrájíme na 60 kousků. Z kousků tvoříme placičky se silnějším středem a tenším okrajem, potřeme je po obou stranách zbylým olejem.
3 Do připravených placiček vkládáme masovou nádivku a uzavřeme ji v těstu tak, aby výsledný produkt vypadal jako raneček se zvlněným okrajem.
4 Vaříme ve vodě 5 - 6 minut.
5 Tohle jídlo vařívala moje teta. Netuším, odkud pokrm pochází (našla jsem na netu pouze odkaz na Japonské Šumai - ale jde o něco trochu jiného), ani jsem ho sama zatím nevařila (chystám se na to už asi 15 let :o)), ale poskytnutý chuťový zážitek byl natolik intenzivní, že jsem se rozhodla recept na Labužníka vložit.
6 Doporučená příloha:
7 Co si kdo vybere, sama si dám hromadu čerstvé zeleniny.