Sekaná pečeně v listovém těstě

Sekaná pečeně v listovém těstě
1 hodnocení01:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Příprava:
2 1. Z rozmrazeného listového těsta vyválíme obdélníkový plát. Odkrojíme několik proužků a dáme stranou.
3 2. Z mletého masa, strouhanky, 2 čerstvých va­jec, smetany, na kostičky nakrájené šunky, soli a pepře vypracujeme hmotu. Vytvoříme pravidelnou a podlouhlou šišku. Necháme cca 30 min. odležet.
4 3. Šišku položíme na plát těsta, zabalíme a okraje dobře uzavřeme. Přeneseme na vymaštěný plech švem dolů, ozdobíme odkrojenými proužky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme zhruba 60 min. v troubě předehřáté na 200 °C.
5 Před krájením necháme odpočinout zhruba 20 min.

Mohlo by Vás zajímat

Sekaná pečeně v rajské omáčce
Housku namočíme do vody a necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku opláchneme a také nasekáme. Mleté maso dáme do mísy, p...
 · 01:40
Sekaná dle řezníka Čapka
Postup práce: Cibuli a česnek očistíme. Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, přidáme strouhanku a vejce. Opepříme a smícháme ...
 · 
Sváteční sekaná pečeně
Pórek nakrájíme na kolečka, zeleninu na kostičky, vše vsypeme do vroucí osolené vody, 3 min. povaříme a dáme na síto okapat. Maso smícháme s ve...
 · 
Sekaná zámecká pečeně
Vše promícháme. Pečeme na másle, podléváme vínem, případně vodou.
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...