Sffira – Brazílsky faširkový tanier

Sffira – Brazílsky faširkový tanier
0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • droždia (čerstvé) 20 g
  • litra mlieka 0,12
  • masla 50 g
  • lyžica cukru 1
  • soľ
  • múky 200 g
  • faširky 250 g
  • popor (mleté čierné korenie)
  • soľ
  • cibule 1
  • väčšia paradajka 1

Postup

1 Droždie rozmrvíme do teplého mlieka.
2 Maslo v hrnci roztopíme pri nízskej teplote a vychladnuté dáme k droždiu a pomiešame s cukrom a štipkou soli.
3 Nakoniec múku vypracujeme s droždím.
4 Cesto bude trocha suché.
5 Miešame tak dlho, až pokiaľ nebude jemné. Prípadne pridáme pár kvapiek vody.
6 Rúru vyhrejeme na 200 °C.
7 Na plech dáme papier ne pečenie.
8 Cesto rozdelíme asi na 21 kuskov a každý kus vypracujeme na guľu.
9 S väčším odstupom ich poukladáme na plech a s rukou tlačíme na rovné placky.
10 Fašírku zmiešame s čerstvo mletým poprom a soľou.
11 Polovicu cibule porežeme na drobno a primiešame do fašírky.
12 Paradajku rozštvrtíme, vyberieme kostky a paradajku porežeme na malé kocky a vypracujeme s mäsom.
13 Fašírku rozdelíme na placky.
14 Pečieme pri teplote 200 °C v strednej výške rúry, asi 20 – 25 minút.

Poznámka

89 Kcal pre porciu

Mohlo by Vás zajímat

Sekaná pečeň plnená zeleninou
Žemľu namočíme do vody. Zeleninu očistíme a umyjeme. Paprikové lusky nakrájame na rezance, cibuľku pozdĺž rozkrojíme. Zo žemle vytlačíme prebytoč...
02:00
Mleté kuracie stehná s baklažánom
Najskôr vykostíme kuracie stehná a na mlynčeku pomelieme mäso. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a mleté kuracie stehn...
02:00
Dalmatské čufty
Bravčové a hovädzie mäso zomelieme spolu so žemľou namočenou v mlieku, ktorú predtým vytlačíme. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a časť n...
02:00
Smotanové čufty
Mäso pomelieme, zmiešame s korením, vínom, v mlieku namočenými a vytlačenými žemľami, vajcami a necháme odležať. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľko...
02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...