Škvarkové pagáčiky

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • hladké mouky 500 g
  • škvarků 250 g
  • 2-3 ve slupce uvařené brambory
  • tuku (Hera apod.) 0,5 kostky
  • 20-30 g droždí
  • 1-2 vejce
  • asi 2 dcl mléka do kvásku
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Postup přípravy: Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
2 Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.

Mohlo by Vás zajímat

Slané pagáčiky
Všetko vymiešame, vyvaľkáme a vykrajujeme malé pagáčiky. Po vrchu potrieme žĺtkom, soľou, krémom a strúhaným syrom...
 · 
Škvarkové placky
Zaděláme jako těsto na buchty.
 · 
Škvarkové vdolečky
Do mísy dáme 0,5 kg polohrubé mouky, sůl, 2 lžíce moučkového cukru, 0,25 l vlažného mléka, 1 vejce a vzešlý kvásek z trochy mléka, cukru a 30 g d...
 ·  · 00:40
Křehké švarkové pagáče
Kvasnice rozdrobíme do smetany a na teplém místě necháme nabobtnat. Škvarky posekáme a zmísíme s třetinou mouky. Kvásek se zbývající moukou, s d...
 ·  · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...