Smažené vepřové řízky na čínský způsob
00:44
Suroviny
na porce
-
Ingredience:
- vepřového masa z kýty nebo karé bez kosti, 2 lžíce polévkového koření, 3 žloutky, 1 lžička worchestrové omáčky, 2 lžičky cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžička kari koření, 2 feferonky, 4 lžíce oleje 400 g
Postup
1 Postup přípravy: Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou om8čku, solamyl, kari koření a nasekané papričky rozmícháme v míse, přidáme připravené maso, promícháme a necháme uležet v chladničce 1-2 dny. Maso občas promícháme. Před přípravou rozehřejeme na pánvi olej a řízky postupně smažíme za stálého míchání 6-8 minut.
2 Podáváme s rýží.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře