Smažený řízek v bramboráku

1 hodnocení00:45snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřová kýta nebo krkovice
  • oloupaných brambor 5
  • mléka 2 lžíce
  • vejce 1
  • stroužky česneku 4
  • polohrubá mouka
  • sůl, majoránku, mletý pepř

Postup

1 5 oloupaných brambor jemně nastrouháme a vzniklou vodu částečně slijeme. Přidáme 2 lžíce mléka,1 vejce, 4 stroužky česneku utřeného se solí, majoránku, mletý pepř a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo zahoustlé těsto. Vše dobře promícháme. Plátky masa z kýty nebo krkovice na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a zprudka je opečeme na oleji po obou stranách. Rozehřejeme nový olej, vložíme část bramborového těsta, utvoříme z něj tenkou placičku, pokryjeme plátkem masa a smažíme.Když se těsto propeče, dáme na vrch znovu část těsta, rozestřeme ho obrátíme a dosmažíme.

Mohlo by Vás zajímat

Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Vamberecký řízek
Z kýty ukrojíme přes vlákno plátek mírně jej naklepeme, osolíme a do středu položíme plátek sýra, cibule a párku. Plátek přeložíme, obalíme v pro...
 · 00:01 · 
Brněnský drak
Libový bůček vykostíme, rozdělíme na dvě porce, naklepeme, opepříme, osolíme. Na naklepaný řízek položíme půlku libereckého párku( podélně rozpůl...
 · 00:25 · 
Orlický mletý řízek
Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme, osolíme, přidáme papriku, rajčatový protlak, v mléce namočenou žemli, vejce, drobně krájenou cibuli, pepř...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...