Šneci po italsku

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • živých vyprázdněných hlemýžďů 24
  • česnek utřený v soli a olivovém oleji

Postup

1 Postup přípravy: Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden. Živí hlemýždi se pečou na ohni, nebo na roštu na grilování, po upečení se vytáhnou vidličkou z ulity a po omočení v rozetřeném česneku se konzumujíi s vnitřnostmi.
2 Příloha - chléb a Chianti.
3 A i když se to bude zdát odvážné tvrdím, že je to pochoutka. Jedl jsem a mohu doporučit. Vlámové je konzumují s malou obmněnou. Hlemýždě uvaří, a po vytáhnutí z ulity je napíchnou na jehlu. Rožní se bez jakýchkoliv přísad. I v tomto případě se jedná o konzumaci s vnitřnostmi. Když jsem to v Itálii jedl, tak jsem se dozvěděl, že jsou čuňata, která hlemýždě jedí i nevyprázdněné, a je to též prý pochoutka. No těch lahví vína bylo dost, a tak nevím jestli to nebyla vinařská latina.

Mohlo by Vás zajímat

Plněné smažené závitky
1. Žampiony pokrájíme na kousky a smícháme se strouhaným sýrem. Vejce rozšleháme a vmícháme do sýrové směsi. Plátky šunky rozložíme a potřeme při...
 · 00:30 · 
Bramborový knedlík, (uzenina a zelí)
Knedlík - uvaříme dle návodu. Před vymísením těsta přidáme pro lepší barvu špetku kurkumy. Také jedna rada říká, že by se do vody, ve které ...
 · 00:30 ·  · 00:30 · 
Masopustní koblihy
1. Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, ...
 · 00:30 ·  · 00:30 ·  · 03:00
Koushari
Cizrnu namočíme na 24 hodin do vody a pak uvaříme domekka. Čočku uvaříme v osolené vodě a scedíme, přičemž vývar zachytíme do mysky. V hrnci roz...
 · 00:30 ·  · 00:30 ·  · 03:00 · 00:50 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...