Špargľový krém s plesňovým syrom

0 hodnocení00:55
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 250
  • g
  • čerstvej bielej špargli
  • 2
  • kocky
  • Zlatého kuracieho bujónu Maggi
  • 1
  • cibuľa
  • 2
  • lyžice
  • masla
  • 200
  • g
  • čerstvého plesňového syra
  • 2
  • žĺtky
  • 150
  • g
  • zakysanka
  • strúhaný muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie
  • 1
  • lyžica
  • Maggi Svetlá zátrepka

Postup

1 Do 1 l vriacej vody rozdrobíme 2 kocky Zlatého kuracieho bujónu Maggi. Špargľu olúpeme a šikmo nakrájame na plátky. Varíme 15 min. vo vývare a potom ich vyberieme. Olúpanú cibuľu nadrobno nasekáme a speníme na rozohriatom masle. Pridáme nakrájanú špargľu a podusíme. Vývar precedíme, zahustíme Maggi Svetlou zátrepkou a nalejeme na špargľu. Varíme 6-8 min. Plesňový syr rozdrobíme do polievky a miešame kým sa nerozpustí. Žĺtky rozšľaháme dohladka v zakysanke, vmiešame to do krému, ale už nevaríme. Osolíme, okoreníme a ochutíme muškátom.

Poznámka

Energetická hodnota: asi 2201 kJ/porcia

Mohlo by Vás zajímat

Brokolicový krém s krutónky
Čerstvou nebo mraženou brokolici krátce povaříme a nasekáme na jemno (necháme si větší kousky na zdobení). Potom si rozpustíme máslo, přidáme mou...
00:30 · 
Francúzsky špargľový krém
Špargľu umyjeme, drevnaté konce odrežeme, spodnú časť oškrabeme a nakrájame na rovnako dlhé kúsky. Cibuľu nakrájanú na kocky spolu so špargľou ...
00:30 ·  · 00:40
Francouzský chřestový krém
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s...
00:30 ·  · 00:40 · 00:33
Boršč Yeltzin
1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibule a na­krájíme je. 2. Maso vaříme s bobkovým listem, zrnky pepře, ...
00:30 ·  · 00:40 · 00:33 · 01:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...