Špíz z hlívy ústřičné

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřová plec
  • hlíva ústřičná
  • cibule
  • špek nebo anglická slanina
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Malé hlívy použijeme celé, velké rozkrojíme(ne na moc malé kousky, pak se při napichování rozpadají), můžeme lehce posolit a popepřit . Vepřové maso nakrájíme na plátky cca 3-4 mm, naklepeme a dále rozkrájíme na čtverečky o straně asi 4 cm(nebo dle úvahy), osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme na kolečka a špek nebo anglickou na podobné kousky jako maso.
2 Na jehlu napichujeme střídavě maso,cibuli,špek a houbu, do spotřebování všech surovin("dietáři" semtam špek vynechají).
3 Špízy se "pečou" položené napříč přes prázdný pekáč v troubě.
4 Doporučená příloha:
5 třeba chleba, hořčice, kečup, co kdo má rád :)

Mohlo by Vás zajímat

Hlíva zapečená s bylinkovým máslem
Máslo necháme na teplém místě změknout, menší svazeček petrželky propláchneme a jemně nasekáme. Hlívu rozkrájíme na menší plátky a ty opečeme...
01:00
Guláš z hlívy ústřičné
Orestujeme cibuli na oleji, přidáme nahrubo nakrájenou hlívu, osolíme, okořeníme a necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut. Přidáme nastrouhaný ...
01:00 · 00:35 · 
Karbanátky z hlívy ústřičné
Postup přípravy: Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory ...
01:00 · 00:35 ·  · 00:45
Hlivový guláš
Příprava: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita,pridáme ml. červenú papriku a nakrájané hlivy,podlejeme vodou.Dusíme.CCa po 15 minútach...
01:00 · 00:35 ·  · 00:45 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...