Srnčie stehno s banánmi

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 450
  • g
  • srnčieho stehna (4 rezne)
  • čierne korenie
  • 6
  • roztlačených borievok
  • 0,125
  • l
  • červeného vína
  • 2
  • polievkové lyžice oleja
  • soľ
  • 20
  • g
  • masla
  • 4
  • malé banány
  • 4
  • lyžice
  • brusníc

Postup

1 Pracovný postup: Srnčie rezne potrieme čiernym korením a roztlačenými borievkami. Položíme ich na plochú misu a prelejeme červeným vínom. Necháme ich stáť 20 minút. Potom ich položíme na sito, aby odkvapkali. Opražíme ich 4 - 5 minút z každej strany, posolíme a dáme na teplé miesto. V panvici rozpustíme maslo a oprážame v ňom olúpané, pozdĺž rozkrojené banány 1 minútu. Na vopred zohriatý tanier poukladáme srnčie rezne s opekanými banánmi. Brusnice dáme do panvice, raz premiešame a ozdobíme nimi rezne a banány. Príloha:ryža s petržlenom.

Mohlo by Vás zajímat

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme dva diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú mar...
Jelení steak s gaštanovým pyré a pečenými hubami
Do základnej hnedej omáčky vložíme polovicu kocky gaštanového pýre, necháme prejsť varom, pridáme šľahačku, prilejeme koňak a odstavíme. Na olej...
Srnčie stehno s marmeládovou omáčkou
Nakrájanú zeleninu a cibuľu varíme v octovej vode asi 10 min. Potom ju posolíme a necháme vychladnúť. V takto vytvorenej marináde marinujeme mäs...
Srnčie na smotane
Umyté odblanené mäso popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu,...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...