Suchárek

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • práškového cukru 80 g
  • bílky 2
  • sůl
  • másla 30 g
  • hrubé mouky 50 g
  • vanilinový cukr
  • pískový cukr

Postup

1 Postup přípravy: Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, do kterého zašleháme práškový cukr. Potom slabým pramínkem přidáme rozpuštěné a prochladlé máslo a opatrně zamícháme hrubou mouku. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto a v mírné troubě upečeme. Poté necháme suchárek trochu ochladit, vyklopíme, nakrájíme na plátky, obalíme v pískovém cukru s vanilínovým cukrem, rozložíme na plech a v hodně mírné troubě osušíme.
2 Suchárek je výborný moučník, který lze dělat vždy, když nám zbydou bílky, např. také jako součást cukroví. Podle bílků násobíme množství a podle toho těsto dáváme do formy, na malý pekáček nebo do velkého hlubokého pečícího plechu. Vydrží dlouho a krásně voní!