Šunka ve vinné omáčce

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Na drobno nakrájenou cibulku uvaříme s rozdrceným jalovcem, octem, 3 lžičkami vody, dokud se tekutina nevypaří. Z oleje a mouky uděláme zásmažku, zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme víno, cibulovou směs, osolíme a přivedeme k varu. Potom ji přecedíme a smícháme se smetanou. Šunku nakrájíme na silnější plátky a na sucho po obou stranách opečeme. Do jemně vymazaného pekáče klademe šunku, zalejeme omáčkou a pečeme při střední teplotě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, posypeme sekanou petrželovou natí a na tenoučká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme s bagetou nebo bílým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Spišské párky
Příprava: K přípravě se používá čerstvého libového vepřového masa z kýty a plece a tučného vepřového masa z ramínka a bůčku, popřípadě z krkov...
 · 
Spišská klobása
Příprava: Obdobně jako spišské párky je spišská klobása oblíbená při domácích porážkách v některých slovenských krajích. Je proto oblíbená, že j...
 · 
Domácí klobásy ii
Příprava: Při uzení se také udívají domácí klobásy, které se podle místních zvyků a zkušeností různě upravují. Někde se připravují klobásy z ...
 · 
Špenátový dort s uzeným masem
Z vajec, mouky a mléka připravíme těsto, osolíme a 20 minut necháme odpočinout. Špenát opereme, rozebereme a po částech povaříme ve vroucí oso...
 ·  · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...