Sýrové bochánky

Sýrové bochánky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • čerstvého nebo zmrazeného špenátu 100 g
  • lučiny 200 g
  • parmezánu 70 g
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • vejce 1
  • 2-3 líce másla
  • olej
  • menší cibule 1

Postup

1 Pokud máme čerstvé listy špenátu, odřízneme stonky až u samého listu, listy omyjeme a nakrájíme najemno, cibuli nadrobno (zmrazený špenát napolo rozmrazíme a zbavíme přebytečné vody). V hlubší pánvi rozehřejeme olej, cibulku osmažíme dozlatova, přidáme špenát a dusíme, až se voda odpaří. Špenát necháme vychladnout, smícháme s polovinou parmezánu, s lučinou, pepřem a s nastrouhaným muškátovým oříškem. Do ochuceného špenátu postupně a pomalu zamícháváme vejce, aby hmota držela pohromadě. Pomoučenýma rukama tvoříme špenátové bochánky, vkládáme je do vroucí vody a necháme 1 minutu projít varem. Hotové bochánky dáme na talíř, posypeme zbytkem parmezánu a rychle ogrilujeme. Podáváme jako předkrm s rajským jablíčkem nebo jako přílohu k masu.

Mohlo by Vás zajímat

Americké bochánky popovers
Postup přípravy: Všechna vejce rozbijeme do hlubší misky a přidáme další ingredience. Promícháme lehce lžící, aby vznikla kašička, ve které mohou...
 · 00:44
Sýrové koule
Do nastrouhaných sýrů přidáme lučinu, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou šunku a rozpuštěné máslo. Hmotu rozšleháme a tvarujeme malé kuličky. ...
 · 
Syrovo - šunkové chuťovky
1 Zelerové stonky umyjeme. Listy otrháme a odložíme na ozdobenie. Každú stonku nakrájame na 3 rovnaké časti. 2 Zo šunky odstránime všetok tuk ...
 ·  · 00:20 · 
Plněné taštičky
Postup přípravy: Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby ...
 ·  · 00:20 ·  · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...