Sýrový chléb po francouzsku

Sýrový chléb po francouzsku
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • másla 1 stroužek česneku 100 g
  • rozdrcený 2 lžíce nasekané petrželky nebo jarní cibulky 3 malé bagety 100 g strouhaného tvrdého sýra 1 lžička sušeného tymiánu sůl a pepř

Postup

1 1. Připravte bagety Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů vetřete ochucené máslo a přidejte trochu sýra – nejlépe ementálského typu, ale může být i uzený. Jednotlivé bagety pečlivě zabalte do alobalu.
2 2. Rozpečte je Pečte čtvrt hodiny, aby se sýr roztekl. Rozbalte a podávejte.

Poznámka

Stylová příloha k těstovinám, grilovaným jídlům i k salátům

Mohlo by Vás zajímat

Bezlepkový kmínový chléb (bezlepkový)
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a následně k nim přidáme ocet, olej, vlažnou vodu a mléko. Pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) ...
Řecký chléb s ovčím sýrem
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a...
63.housky se sýrem od Ostruzinky
Program Těsto Po ukončení vyklopíme,prohněteme a necháme 5 min odležet.Rozdělíme na 10 - 12 dílů, z kterých vytvarujeme bochánky.Dáme na plech,a...
 · 
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...