Tatarská omáčka

0 hodnocení00:20
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Majonézu zředíme vínem a smetanou, přidáme hořčici, nadrobno posekané bylinky, osolíme, osladíme, opepříme a okyselíme. Bylinky: sterilované hříbky, okurky, cibule, petrželka, sardelky, citrónová kůra, kapary.

Poznámka

Tatarku snad známe všichni, ale zkuste si ji doma udělat sami.

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou.
Do vařící smetany zašleháme studenou smetanu s rozmíchanou moukou. Stále míchajíc ji povaříme. Pak do omáčky zamícháme, sůl, cukr, strouhaný kře...
 · 00:45
Koprová omáčka
Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zali...
 · 00:45 · 00:30 · 
Dědova koprová omáčka
Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr. Nakonec v...
 · 00:45 · 00:30 ·  · 00:30 · 
Křenová omáčka
Bílá (univerzální) omáčka: Nechejte v hrnci rozpustit máslo a vmíchejte mouku tak, abyste si udělali máslovou jíšku. Do jíšky vlijte vařící výva...
 · 00:45 · 00:30 ·  · 00:30 ·  · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...