Těstíčko na smažení

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 TĚSTÍČKO NA SMAŽENÍ /- používá se na obalení zelenin, masa a ryb před smažením. Vymícháme hladké (vodu přidáváme po troškách) ža je těsto tekuté bez hrudek. Místo vody můžeme (např. pro ryby) nahradit část nebo všechnu vodu bílým vínem. Pro chřupavější těstíčko přidáváme škrob a naopak pro vláčnější 1 lžičku oleje a pro nadýchané těstíčko přidáme 0,5 lžičky prášku do pečiva. Vajíčka můžeme přidat celá a najednou nebo napřed žloutky a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Viskozita by měla být taková, aby těstíčko nestékalo z kousků surovin. Nesmí být naopak zase husté, neboť by vytvořilo silnou těžkou vrstvu.

Mohlo by Vás zajímat

Křen s jablky
Křen a jablka nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme cukr a ocet, promícháme a plníme do lahviček. Nesterilujeme....
 · 00:30 · 
Kuřecí prsa s adžikou
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky , osolené a opepřené obalíme ve škrobové moučce orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.Poté ...
 · 00:45
Jihočeské Kosmatice
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při š...
Rychlí domácí utopenci
Nálev svaříme a vychladíme. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostič...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...