Třeboňský zapečený kapr

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • větší porce kapra nebo jiné ryby 4
  • sůl
  • citronová šťáva
  • pórek
  • celeru 0,5
  • žampionů 5
  • másla 100 g
  • vajec 5
  • mléka 3 dl
  • vrchovaté lžíce hladké mouky 2
  • strouhaného sýra 100 g
  • tuk na vymazání

Postup

1 Postup přípravy: Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, až se odpaří tekutina, vložíme rybu a po obou stranách ji osmahneme. Rybu vložíme do vymazané zapékací misky, na ni dáme zeleninu s houbami a necháme v troubě prohřát. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku a omáčkou rybu přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme, až sýr zezlátne. Podáváme se salátem z pekinského zelí.

Mohlo by Vás zajímat

Kapr pana ministra
do svaloviny kapří porce vyřízneme kapsu, zasolíme ji, a vložíme plátek šunky, do něhož jsme zabalili kousek ( čtvrtku) okurky. Zavřeme kapsu jeh...
 · 00:50
Mánkův kapr v listovém těstě
Filety potřeme česnekem, posolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet. Pomleté žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle, dokud se...
 · 00:50 · 01:00 · 
Kapr po srbsku
Kapra osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme předtím smíchali s mletou paprikou. Pak jednotlivé porce zprudka opečeme na rozpáleném oleji....
 · 00:50 · 01:00 ·  · 00:40 · 
Smažený kapr nadívaný nivou
Na dva plátky slaniny položíme dvě osolené rybí podkůvky. Okraje slaniny přehneme dovnitř a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Do mísy dáme n...
 · 00:50 · 01:00 ·  · 00:40 ·  · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...