Úplně obyčejné jemně nakyslé vepřové plátky
00:20
Postup
1 Smícháme vinný ocet, lihový ocet, červené víno (suché) a dobře podrcenou majoránku. Vložíme do chladničky a necháme nejméně dvanáct hodin ´ustát´.
2 Poté vepřové plátky rukou jemně naklepeme a polijeme polovinou ´ustáté´ směsi. Necháme asi hodinku prožívat své propojení.
3 Na oleji zprudka osmahneme. Odložíme do kastrůlku či jiné nádoby, schopné uchovat teplotu.
4 Na použitém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme druhou polovinu ´ustáté´ směsi, zredukujeme na šťávu. Šťávou polijeme vepřové plátky.
5 Doporučená příloha:
6 vařené brambory; bramborová kaše
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře