Úplně obyčejné jemně nakyslé vepřové plátky

0 hodnocení00:20
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • dva vepřové plátky na řízek (kýta, kotleta zbavená kostí apod.)
  • jedna cibule
  • vinný ocet (z červeného vína - asi tři polévkové lžíce)
  • lihový ocet (jedna polévková lžíce)
  • dvě deci červeného vína
  • trochu majoránky
  • olej
  • sůl

Postup

1 Smícháme vinný ocet, lihový ocet, červené víno (suché) a dobře podrcenou majoránku. Vložíme do chladničky a necháme nejméně dvanáct hodin ´ustát´.
2 Poté vepřové plátky rukou jemně naklepeme a polijeme polovinou ´ustáté´ směsi. Necháme asi hodinku prožívat své propojení.
3 Na oleji zprudka osmahneme. Odložíme do kastrůlku či jiné nádoby, schopné uchovat teplotu.
4 Na použitém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme druhou polovinu ´ustáté´ směsi, zredukujeme na šťávu. Šťávou polijeme vepřové plátky.
5 Doporučená příloha:
6 vařené brambory; bramborová kaše
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...