Uzení hroznýši s omáčkou pili-pili

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • několik chilli papriček
  • očištěných a nadrobno posekaných
  • šťáva z jednoho citronu
  • několik stroužků česneku
  • rozdrcené
  • několik kousků naťové petrželky
  • posekané
  • několik lžic oleje na smažení špetka soli

Postup

1 Hadi – delikatesa (převzato z konžské kuchařky)
2 V oblasti řeky Kongo jsou například hroznýši uzeni, aby bylo možno jejich maso uložit na horší časy.
3 Uzený hroznýš s omáčkou Pili-pili je jedním z oblíbených způsobů přípravy hadů. Připravuje se rozdrcením, smícháním a usmažením pálivých chilli papriček, rajčat a cibule na pánvi s rozpáleným palmovým olejem. Když je směs křehká, přidáme vodu, sůl a uzeného hroznýše (opláchnutého vodou) a dusíme půl hodiny nebo dokud omáčka nezhoustne.
4 Přesný recept na pili-pili omáčku:
5 jedná se o omáčku s jednoduchou přípravou. Od Atlantiku až po Indický oceán toto slovo označuje pálivé červené papričky, omáčky z nich vyráběné a pokrmy vařené s těmito papričkami nebo omáčkou.
6 Ingredience:
7 několik chilli papriček, očištěných a nadrobno posekaných, šťáva z jednoho citronu
8 několik stroužků česneku, rozdrcené
9 několik kousků naťové petrželky, posekané
10 několik lžic oleje na smažení špetka soli
11 Všechny ingredience smícháme dohromady (můžeme i rozmixovat v mixéru) a v pánvi několk minut povaříme. Ukládáme do skleněných lahviček a ukládáme do lednice.
12 Podáváme s čímkoliv.
13 Instantní pili-pili /> smíchejte kayenský pepř s česnekovým a cibulovým práškem a smíchejte s několika lžícem rajského protlaku.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...