Vaječná sedlina

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Varianta I.:
  • prochladlé polévky 125 ml
  • mouky 1 lžíce
  • vejce 4
  • sůl
  • zelená petrželka
  • tuku na vymazání hrnečku 10 g
  • Varianta II.:
  • mléka 60 ml
  • vejce 1
  • žloutek 1
  • mouky 10 g
  • petrželka
  • tuku na vymazání hrnečku 10 g

Postup

1 Ve studené polévce nebo mléce či smetaně rozkvedláme celá vejce, po případě vejce a žloutky, a dobře našleháme. Přidáme sůl, koření, a je-li třeba, k zahuštění trochu mouky. Směs nalijeme do dobře vymazaného porcelánového hrnečku a přiklopíme pokličkou nebo ovážeme pergamenem. Hrneček postavíme do většího hrnku s vařící vodou, hrnec přiklopíme a sedlinu vaříme v páře půl hodiny. Vařenou sedlinu vyklopíme, krájíme na kostky, plátky nebo z hrnečku vykrajujeme lžičkou do polévky malé nočky.

Poznámka

KR-749. zdroj: Dadalova kuchařka

Mohlo by Vás zajímat

Vaječná sedlina
základ sedliny tvoří mléko s rozšlehanými vejci, okořeníme muškátovým květem a přidáme chuťový doplněk (šunka, hrášek, rajský protlak a jiné jemn...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...