Vepřová pečeně s kůrčičkou

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřové pečeně s kůží 1 kg
  • malá snítka rozmarýnu 1
  • sůl
  • pepř
  • 12-15 hřebíčků
  • cibule 2
  • mrkev
  • čirého vývaru z kostky 0,25 l
  • květáku 700 g
  • kelímku smetany 0,5
  • 1-2 lžíce polohrubé mouky
  • hořčice 2 lžíce
  • kukuřice 425 ml
  • másla 2 lžíce
  • rozmarýn nebo petrželka na ozdobení

Postup

1 Postup přípravy: Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Na ně dáme maso, podlijeme troškou vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme zhruba dvě hodiny. Zbylým vývarem občas přeléváme. Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. 0,25 l vody přivedeme k varu a květák pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Potom jej děrovanou naběračkou vybereme. Ve smetaně utřeme dohladka mouku, vmícháme do květákového vývaru a asi 5 minut povaříme. Přimícháme hořčici, osolíme a opepříme. Kukuřici necháme okapat. V pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm květák s kukuřicí. Pečeni vyjmeme z trouby a udržujeme ji teplou. Výpek přecedíme do smetanové omáčky a krátce povaříme - trochou přelijeme pečeni, zbylou pak podáváme zvlášť. Ozdobíme rozmarýnem a petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Pečené maso s paprikášem
1. Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a potřeme z obou stran hořčicí. Na to poklademe nahrubo nakrájenou cibuli. Pak na každý plátek masa pokládá...
 · 01:00
Vepřové koleno pečené z Kaňkovské ´´pašinky´´
1. den: Do 1 litru vody dáme lžici octa, lžici soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 pepřů, vše povaříme a necháme vychladnout. Do ...
 · 03:00
Hamburská vepřová pečeně
Postup Vepřovou kýtu prošpikujeme kousky šunky a okurky (část necháme do omáčky) a osolíme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zelen...
Kmínová vepřová pečeně
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem. Ve větší ...
 · 01:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...