Vepřové bavorské závitky
00:44
Postup
1 Postup přípravy: Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Přidáme kmín, polovinu zelí a 5 minut podusíme. Směsí naplníme vepřové řízky, svineme je a převážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky osmahneme, podlijeme vývarem a zhruba hodinu dusíme. Hotové závitky vyjmeme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Vše 10 minut dusíme. Pak přidáme zbytek zelí a dusíme ještě 5 minut. Hotové závitky narovnáme na servírovací mísu a polijeme omáčkou. K závitkům chutnají bramborové noky a sklenice vychlazeného piva.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře