Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamárt

0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Recept pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna´s Empire"
  • vepřových kotlet asi 2 cm silných, tlusté okrájené 8
  • sádla 3 PL
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • mouka na obalení kotlet
  • hrnku jemně usekané cibule 1,5
  • česneku na jemno posekaný 1 stroužek
  • sladké papriky, té nejkvalitnější co máte 3 PL
  • l hrnku kuřecího (nebo jiného) vývaru, i z kostky
  • hrnku sladké šlehačky 0,33
  • hrnku zakysané smetany 0,33
  • rovné PL mouky 2
  • jemně usekaného kopr 3 PL

Postup

1 Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
2 Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme kotlety 3 minuty z každé strany a položíme stranou.
3 Do pánve dáme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, ještě chvilku osmahneme (zhořkl by). Sundáme s ohně, vmícháme papriku, nalijeme vývar a uvedeme do varu. V tekutině rozpustíme výpečky.
4 Do pánve vrátíme kotlety a na mírném plameni dusíme 1 hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyndáme a dáme do tepla.
5 V hrnku smícháme šlehačku se zakysanou smetanou a moukou. Míchajíce nalijeme do pánve a mícháme, až se rozpustí a udělá hustá šťáva. Přidáme kopr, ještě promícháme, už dál nevaříme. Osolíme dle chuti.
6 Na talíře dáme maso, zalijeme omáčkou a můžeme ještě nějakou podávat v omáčníku.
7 Doporučená příloha:
8 Noky, spatzle, rýže, konečně i poctivý český knedlík není k zahození.
9 Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...