Vepřové ledvinky přírodní
01:00
Postup
1 Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, ostrým nožem dokonale
2 vyřízneme tuk a žilky, dobře vyčistíme, omyjeme a vysušíme
3 v utěrcel Očištěné ledvinky nakrájíme napříč na plátky silné
4 nejvýš 2 mm.V kastrole rozehřejeme máslo, v němž zpěníme
5 drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme rozsekaný kmín, pepř
6 a nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce
7 pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky osolíme, podlejeme trochou
8 vývaru a krátce povaříme.
9 Jako příloha jsou vhodné : chléb,slaný rohlík, bramborová kaše, vařené brambory,rýže, saláty za zeleniny
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře