Vepřové medailonky s černými olivami

Vepřové medailonky s černými olivami
0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V malé nádobě rozehřejeme 1 polévkovou lžíci olivového oleje a cibuli krátce zpěníme, osolíme, přidáme trošku tymiánu a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme pokličkou a dvě minuty dusíme. Poté ji zalijeme troškou vývaru, povaříme a zahustíme,ajzénou, který jsme si rozpustili v trošce vody. Maso nakrájíme na medajlonky, osolíme, opepříme,
2 posypeme trochou tymiánu a na rozpálené pánvi s olivovým olejem pečeme maso z každé strany cca dvě minuty. Přidáme olivy a pánev odstavíme a zalejeme již připravenou vinnou omáčkou.
3 a necháme přejít varem.Plátky masa položíme do středu talíře, přelijeme šťávou a dokola ozdobíme malými kopečky bramborové kaše a černými olivami.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...