Vepřové medailonky s černými olivami
00:45
Suroviny
na porce
- vepřové pečeně 600 g
- červené cibule 3
- dcl suchého červeného vína 0,5
- kávové lžičky tymiánu 0,5
- černých oliv 20
- hovězího bujónu 2 kostky
- olivového oleje 5 polévkových lžic
- majzény 1 polévková lžíce
- sůl, bílý pepř z mlýnku nebo tlučený
- pc bramborové kaše 4
Postup
1 Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V malé nádobě rozehřejeme 1 polévkovou lžíci olivového oleje a cibuli krátce zpěníme, osolíme, přidáme trošku tymiánu a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme pokličkou a dvě minuty dusíme. Poté ji zalijeme troškou vývaru, povaříme a zahustíme,ajzénou, který jsme si rozpustili v trošce vody. Maso nakrájíme na medajlonky, osolíme, opepříme,
2 posypeme trochou tymiánu a na rozpálené pánvi s olivovým olejem pečeme maso z každé strany cca dvě minuty. Přidáme olivy a pánev odstavíme a zalejeme již připravenou vinnou omáčkou.
3 a necháme přejít varem.Plátky masa položíme do středu talíře, přelijeme šťávou a dokola ozdobíme malými kopečky bramborové kaše a černými olivami.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře