Vepřové medailonky s maslovou zeleninou
00:25snadné
Postup
1 1)
2 Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 12 kousku. Každý medailonek osolíme, opepříme a zabalíme do plátku slaniny. Slaninu upevníme párátkem.
3 2)
4 Květák zbavíme listů, opláchneme ho pod tekoucí vodou a rozebereme na drobné růžičky. Vsypeme ho do hrnce s osolenou vroucí vodou a necháme vařit. Asi po 5 minutách vaření přidáme ke květáku mrazený hrášek s mrkví. Zeleninu povaříme ještě příbližně 2 minuty. Scedíme ji, necháme okapat a vysypeme do misky. Přidáme k ní máslo a necháme ho rozpustit.
5 3)
6 V hlubší pánvi rozehřejeme olej ( můžeme přidat i lžičku másla ) a vložíme do něj tymián. Přidáme medailonky a zvolna je z obou stran opečeme. Maso přendáme na teplý talíř a výpek rozředíme 150 ml vody. Přidáme instantní šťávu. Vše krátce povaříme, dosolíme, přidáme pepř a odstavíme.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře