Vepřové nebo kuřecí plátky
00:30snadné
Postup
1 Plátky (cca 1000g masa) Ingredience: vepřové nebo kuřecí plátky, 2 balení trojůhelníčků sýra Primátor, 2 velké cibule, strouhanka, sůl, pepř nebo pepřové koření Kotányi. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme (v případě Kotányi jen lehce), opepříme. Zapíkací mísu nebo plech pomažeme tukem a vysypeme strouhankou. Klademe okořeněné plátky na dno, na ně dáme vrstvu cibule nakrájená na kroužky nebo kolečka - čím víc, tím líp - dále nastrouháme na hrubém struhátku 2 balení trojůhelníčký Primátor, tím pokryjeme cibuli a celý zasypeme strouhankou, aby sýr nebylo vidět. Přikryjeme a dáme dusit asi 30 minut. Pak podlijeme 2dcl vývaru nebo vody, v případě vepřového dusíme ještě 15 minut. Pak odkryjeme a za občasného podlívání a oškrabávání napečených krají dopečeme dozlatova. Celkový čas u kuřecího masa cca 90 minut, u vepřového 120. Příloha rýže, hranolky, salát.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře