Vepřové plátky se ochucenou rýží a sýrovou omáčkou

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřové kýty 500 g
  • dlouhozrná loupaná rýže
  • sýr strouhaný
  • kari
  • celý pepř
  • mořská sůl
  • paprika sladká
  • masox
  • máslo
  • smetana
  • cibulka
  • olej

Postup

1 Postup přípravy: Rýži nejlépe připravíme ve vysoké pánvi (wok). V pánvi rozehřejeme máslo, lehce osmažíme cibulku a nasypeme rýži, kterou necháme smažit dokud nebude bílá. Pak přelijeme studenou vodou (cca 1 cm nad rýži) a necháme vyvařit, přidáme kari, znovu přelijeme studenou vodou a necháme opět vyvařit. V hrnku rozpustíme v horké vodě masox a tím zalijeme rýži a necháme odstavenou, dokud se vývar nevsákne. Zprudka osmažíme předem naklepané, osolené a opepřené vepřové plátky.
2 Omáčku připravíme tak, že rozehřejeme smetanu, nasypeme sýr a dochutíme např. kari, paprikou.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...