Vepřové ražniči

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřového ramínka či krkovice 75 dkg
  • uzeného masa či anglické slaniny 30 dkg
  • cibulí, větší množství není na škodu 6
  • sůl
  • pepř
  • paprika mletá sladká
  • kmín
  • jehly nebo špejle

Postup

1 Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme a překrájíme na kousky cca 5x5cm. Uzené maso nakrájíme na stejně velké plátky.
2 Cibuli oloupeme, překrojíme napůl od kořínků k nati a rozdělíme na plátky.
3 Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzené, cibuli, maso.
4 Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme ražniči, okořeníme sladkou paprikou a kmínem a podlejeme vodou. Přiklopíme a dáme péct do trouby asi na 170 stupňů. Během pečení poléváme maso výpekem a podléváme, jehly otáčíme. Když je maso měkké, pečeme chvíli bez přikrytí, ale pozor, ať se maso nevysuší.
5 Doporučená příloha:
6 brambory, hruškový kompot s brusinkami
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...