Vepřové ražniči
02:00
Postup
1 Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme a překrájíme na kousky cca 5x5cm. Uzené maso nakrájíme na stejně velké plátky.
2 Cibuli oloupeme, překrojíme napůl od kořínků k nati a rozdělíme na plátky.
3 Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzené, cibuli, maso.
4 Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme ražniči, okořeníme sladkou paprikou a kmínem a podlejeme vodou. Přiklopíme a dáme péct do trouby asi na 170 stupňů. Během pečení poléváme maso výpekem a podléváme, jehly otáčíme. Když je maso měkké, pečeme chvíli bez přikrytí, ale pozor, ať se maso nevysuší.
5 Doporučená příloha:
6 brambory, hruškový kompot s brusinkami
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře