Zajíc na smetaně

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • zaječí kýty 4
  • lžičky pepře 0,5
  • lžíce oleje 2
  • mrkev 1
  • petržel 1
  • celeru 100 g
  • cibule 1
  • slaniny 50 g
  • lžíce hladké mouky 1
  • litru červeného vína 0,25
  • bobkový list 1
  • sůl
  • větvička tymiánu 1
  • rajského protlaku 30 g
  • litru kysané smetany 0,25

Postup

1 Kýty odblaníme, opepříme a potřeme olejem. Zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2 Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme v pekáčku do křupava, na slanině osmahneme do zlatova kýty a vyndáme je.
3 Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli, zaprášíme moukou, vmícháme víno, osolíme a krátce povaříme.
4 Do omáčky vložíme kýty, přidáme bobkový list, tymián a pod poklicí dusíme na mírném ohni až do změknutí masa.
5 Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, přidáme rajský protlak a smetanu, necháme přejít varem a dochutíme.
6 Přílohy:
7 bramborové knedlíky, červené zelí, apod.,

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...