Žampionové rizoto po provensálsku

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rýže 330 g
  • rostlinného tuku 1 lžíce
  • 200-250 g žampionů
  • pórek 1
  • másla 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • špetka provensálského koření
  • ředkvičky
  • červená paprika

Postup

1 Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka.
2 Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené žampiony na něm orestujeme.
3 Omytý pórek očistíme odkrojíme povadlou část zelených listů a kořínky a nakrájíme na kolečka. Pórek přidáme k orestovaným žampionům a ještě chvíli dusíme.
4 Do uvařené rýže pak opatrně zamícháme žampiony s pórkem, špetku pepře a provensálského koření, podle chuti dosolíme.
5 Ředkvičky omyjeme, a rozkrájíme na tenká kolečka. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.
6 Rýžovou směs dáme na talíř a ozdobíme zeleninou.

Mohlo by Vás zajímat

Smaženice z hub
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolím...
Bedla do zlata
Nakrájanú cibuľu do svetlohneda restujeme na oleji, po orestovaní cibuľu z teflonovej panvice vyberieme - cibuľu nesolíme! Umyté bedle posolíme a...
Houbové fleky
Fleky uvaříme v osol. vodě.Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli,přidáme pokrájené houby,kmín,sůl a dusíme.Uzené nakrájíme na kostky a smícháme s f...
 · 01:00 · 
Bramborový guláš s houbami
Po okolí seženeme potřebné množství brambor, oškrabeme je, nakrájíme na kostky. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, z...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...