Zaprávané jelenie prsia

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rebier z jeleňa 2 kg
  • slaniny 75 g
  • mrkvu 1
  • cibuľu 1
  • paštrnák 1
  • petržlen 1
  • menší zeler 1
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • lyžice múky 2
  • vývaru 2 dl
  • vína 1 dl
  • ocot
  • soľ
  • kapary

Postup

1 Mäso oddelíme od rebier. Do nádoby dáme na plátky pokrájanú slaninu, pokrájanú mrkvu, cibuľu, paštrnák, petržlen, zeler, korenie, bobkový list a mäso. Podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme a pokrájame na kúsky. K zelenine pridáme múku, vývar, víno a ocot. Varíme na silnom ohni, pričom zvrchu zberáme penu. Zahustenú omáčku prepasírujeme a spolu s mäsom ešte krátko povaríme. Ochutíme soľou a octom. Podávame posypané kaparami s pečenou žemľovou plnkou.

Mohlo by Vás zajímat

Jelení steak s gaštanovým pyré a pečenými hubami
Do základnej hnedej omáčky vložíme polovicu kocky gaštanového pýre, necháme prejsť varom, pridáme šľahačku, prilejeme koňak a odstavíme. Na olej...
Jelenie steaky so zelerovým pyré
Mäso naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, posypeme drveným korením. Na každý plátok položíme šunku s lístkom šalvie a prepichneme špáradlom....
Jelenie medailónky so šípkovou omáčkou
Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny, ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie, rajčiakový pretlak, slivkový lekvár. Omáčku zahustíme...
Jelenie s olivami
Jelení orech prešpikujeme olivami a slaninou. Mäso osolíme, okoreníme a celý kus opečieme na oleji z všetkých strán. Podlejeme vodou a dusíme. Pr...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...