Zbojnické kotlety

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové kotlety 4
  • rostlinný olej
  • sůl
  • černý pepř
  • bílý pepř
  • anglické slaniny 40 g
  • žampionů 80 g
  • cibule 1
  • zelených paprik 100 g
  • rajčat 75 g
  • snítka petrželky na ozdobení

Postup

1 Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji krátce po obou stranách opečeme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na suché pánvi prudce orestujeme. Cibuli najemno posekáme. Žampiony, papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Na pánev ke slanině přidáme nejdříve cibuli, a když zesklovatí, přimícháme žampiony. Opečeme, přisypeme kousky paprik a nakonec rajčata. Směs promícháme a podle chuti dokořeníme. Na alobal položíme opečené kotlety a poklademe je připravenou směsí. Vše zabalíme a dopečeme v troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3)doměkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým chlebem nebo s bramborami.

Mohlo by Vás zajímat

Paštika divoká, selská
Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme, uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy nakrajíme rohlíky. Játr...
00:45
Grilujeme
GRILUJEME Kdo by odolal pochoutkám připraveným na grilu! Nejlépe chutná samozřejmě na vzduchu, na zahradě nebo v zahradní restauraci, al...
00:45
Naklepanie rezňov
Naklepávanie je pri príprave rezňov dôležité. Mäso naklepávame preto, aby sa uvoľnili svalové vlákna a mäso pri tepelnej úprave zmäklo. Nakl...
00:45
Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku ro...
00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...