Zemiakové knedle

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • • 800 g zemiakov • vajce •
  • žĺtok • 150 g hladkej múky
  • • 100 g krupice • soľ

Postup

1 Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Varené, ošúpané roztlačíme alebo nastrúhame na strúhadle. Do zemiakov pridáme žĺtok, vajce, soľ, krupicu a múku a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej
2 doske z cesta vyrobíme dva valčeky s priemerom asi 5 cm.
3 Vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme pomaly
4 asi 20 minút.

Mohlo by Vás zajímat

domácí bramborový knedlík nebo špalíčky
Uvařené, schladlé brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse pak přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Promícháme a vysy...
Knedlík z domácí pekárny
Na kynuté knedle mám vyzkoušený tento recept: Do nádoby v pekárně nalijeme 0,25 l mléka, rozklepneme 1 vejce. Nasypeme 0,5 kg hr. mouky tak aby p...
 · 00:40 · 
Naučte sa uvariť domáce knedle
1. NECHAJTE NAKYSNUT DROZDIE. Čerstvé droždie rozdrobte do misky alebo hrnčeka, posypte cukrom, pridajte štipku soli, zľahka poprášte múkou a za...
 · 00:40 · 
Chlupaté knedlíky
Příprava: - Brambory na vaření ve slupce vybíráme zhruba stejně veliké a zdravé, umyjeme od zeminy, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a d...
 · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...