Zemiaky opekané na masti

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • dgr,dcl,ks Masť škvarená, bravčová 3,2
  • dgr,dcl,ks Soľ 1,6
  • dgr,dcl,ks Petržlenová vňať, zelená 0,4
  • dgr,dcl,ks Zemiaky I.-III 128

Postup

1 Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pokrájame na kolieska, osolíme a na masti opečieme do ružova.
2 Pred podávaním ozdobíme zemiaky posekanou petržlenovou vňaťou.

Poznámka

kJ/100gr 1225 Bielk. g 7,66 Tuky g 6,53 Cukry g 53,05 Vápnik mg 51,01 Vit.A 21,64 Vit.B1 0,15 Vit.C mg 1,37

Mohlo by Vás zajímat

Karlovarské knedlíky babičky Irenky
Postup přípravy: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasát...
 · 00:44
Kynuté knedlíky z domácí pekárny
Přílohové kynuté knedlíky úplně bez práce. Suroviny v uvedeném pořadí dát do domácí pekárny, zapnout program TĚSTO a můžeme jít zatím na procházk...
Lokše
Uvarené a pretlačené zemiaky zamiesime s múkou, žĺtkom a soľou. Na pomúčenom lopári cesto rozdelíme na rovnaké kúsky, vyvaľkáme do kruhu a upečie...
 · 01:30 · 
Dušené zelí
Čerstvé zelí nakrájíme na nudličky. Do velkého hrnce dáme vodu, do ní zelí a povaříme (10-15 minut). Když jde o zelí nové (z počátku léta), tak s...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...