Zemplínska pochúťka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sviečkovice z diviaka 2
  • posekaných vlašských orechov 1 PL
  • kryštálového cukru 2 PL
  • oleja 1 PL
  • plátok masla
  • hroznový kompót
  • citrón
  • pohár vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

1 Mäso v celku umyjeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán, aby bola v strede rúžová. Na ďalšiu panvicu dáme skaramelizovať cukor, pridáme maslo, výpek z mäsa, hroznový cukor a nakoniec prilejeme pohár vína. Všetko povaríme.
2 Po uvarení mäso nakrájame na kolieska, polejeme hroznovou omáčkou, pokvapkáme šťavou s citróna a posypeme orechmi. Ako prílohu podávame dusenú ryžu s hrozienkami.
3 Vhodné sú suché vína z tokajskej oblasti.

Mohlo by Vás zajímat

Marhuľová pochúťka
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Marhuľu očistíme od šupky a popučíme vidličkou. Všetko zmiešame s jogurtom. Vhodné od 10 mesiacov. Marhuľ...
 · 
Teľacie rezne so šunkou a šalviou - Saltimbocca alla romana so šafránovým rizotom
Rizoto: Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a speníme na 2 lyžiciach masla a 2 lyžiciach oleja. Pridáme ryžu. Ryžu zalejeme trochou pripraveného v...
 ·  · 00:30
Hubárska pochúťka v chrumkavom toaste
1 / Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu so šampiňónmi, podlejeme trochou vývaru, Zmiernime teplotu a necháme asi 10 minút podusiť. 2/ Pridáme só...
 ·  · 00:30 · 00:30 · 
Bravčová pochutka s rozmarínovou ryžou
1/ Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme ryžu, nasekaný rozmarín, podlejeme vínom a udusíme. 2/ Medailónky z bravčovej panenk...
 ·  · 00:30 · 00:30 ·  · 00:20 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...