Žloutkové věnečky
Postup
1 Příprava:
2 Svaříme vodu, tuk a sůl. Stáhneme teplo a vmícháme mouku. Alespoň 5 minut mícháme a topíme pod směs. Necháme vychladnout. Pak do směsi vmícháme vejce, jedno po druhém.
3 Těstem naplnéme sáček se zdobičkou a stříkáme věnečky. Pečeme na 200°C asi 20 minut bez otevření trouby. Nejlépe je to vyzkoušet, protože každá trouba peče jinak. Když se trouba otevře moc brzy, tak věnečky spadnou.
4 Ještě hodně teplé je rozřežeme, nejlépe pilkovým nožem.
5 Plníme je krémem a poléváme polevou.
Mohlo by Vás zajímat
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme do pěny, přidáme cukr a šleháme, až je z pěny krém. Zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr...
Osolenou vodu s máslem uvedeme do prudkého varu, pak vsypeme mouku a rychle mícháme, aby se neutvořily žmolky. Pak těsto stáhneme na okraj plotny...
·
1. Těsto: Žloutky ušleháme dohladka s vodou, moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do...
· 01:00
Postup přípravy: Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsype...
· 01:00 · 00:44
Komentáře