Žuan - Ča - Jao - Chua (ledviny v těstíčku)

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových ledvin 250 g
  • na špičku nože soli
  • olej na smažení
  • bílého vína 1 lžíce
  • Těstíčko:
  • hladké mouky 5 lžic
  • teplé vody (nebo 1 vejce 3,5
  • teplé vody) 1 lžíce

Postup

1 Ledviny nakrájíme na proužky dlouhé 3 cm a silné 8 mm, promícháme se solí a vínem, dáme na sítko a spaříme vařící vodou. Potom jednotlivé kousky masa namáčíme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji asi 0,5 min.. Maso musí být ponořené.
2 Směs na namáčení: 1 vrchovatá lžíce mletého pepře, 0,5 lžíce soli.
3 Vše společně pražíme na suché pánvi dokud sůl lehce nezhnědne. Každý si potom sám namáčí kousky do této směsi.

Mohlo by Vás zajímat

Smažené vepřové řízky s česnekem
Řízky potřeme s česnekem, osolíme, obalíme v hladké mouce a v těstíčku, které jsme připravili smícháním ingrediencí. Pečeme v malém množství olej...
 · 
Bádenský vepřový závitek
Zubereitung Die Schnitzel klopfen, würzen, mit der halben zerdrückten Knoblauchzehe und Senf bestreichen und mit den Schinkenscheiben belegen. D...
 ·  · 00:30 · 
Smažený bůček
Plátky bůčku naložíme v rýžovém víně. Kdo nesežene rýžové víno, může použít třeba suché cherry. Přidáme sojovou omáčku a kari, zamícháme a trochu...
 ·  · 00:30 ·  · 01:00 · 
Cikánský řízek
Die Schweineschnitzel mit Pfeffer und Paprikapulver würzen. Dann in Mehl wenden. Gesalzen wird erst nach dem Braten, damit das Fleisch nicht zäh ...
 ·  · 00:30 ·  · 01:00 ·  · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...