Broskvová sangria

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Pro 6
  • citróny 4
  • pomeranč
  • čerstvé broskve 2
  • španělského červeného vína 1 litr
  • koňaku 6 cl
  • Cointreau nebo Curacao Tripl Sec 4 cl
  • cukru 2 lžíce

Postup

1 Větší karafa (asi dvoulitrová)
2 Jak na to ?
3 1) 3 citróny rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden citrón a pomeranč nakrájíme na plátky.
4 2) Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
5 3) Do karafy nalijeme červené víno, koňak, Cointreau, citrónovou šťávu a cukr. Mícháme, až se cukr rozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě 4 hřebíčky.
6 4) Přidáme plátky citrónu a pomeranče. Vše necháme v chladničce několik hodin odstát a podáváme studené. Zdá-li se nám sangria příliš silná, zředíme ji před podáváním studenou minerální vodou.

Mohlo by Vás zajímat

Bowle s čerstvými broskvemi
Bowli připravujeme s předstihem, aby byla dobře vychlazená a uleželá. Samotná příprava trvá několik minut, dlouhá je doba chlazení. Zralé bro...
Letní Sangria
Postup přípravy: Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychlad...
00:44
Španělská Sangria
Postup přípravy: Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s k...
00:44 · 00:44
Broskvová bowle
Broskve omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a dužinu nakrájíme na kostky. Promícháme je v míse s cukrem, vložíme do skleniček, zalijeme ...
00:44 · 00:44 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...