Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Bábovky > Absolutně starodávný ukrajinský Medovník/Medivnyk
 

Absolutně starodávný ukrajinský Medovník/Medivnyk

Absolutně starodávný ukrajinský Medovník/Medivnyk
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1246x
Autor: neuveden

SUROVINY

8 lžic másla
250 ml kyselé smetany
4 bílky
1 lžička mleté skořice
130 g posekaných vlašských ořechů
1 hrnek = 250 ml
1 lžička prášku do pečiva
soli
8 lžic sušeného rybízu, nebo malých hrozinek
nastrouhaná kůra z jednoho nevoskovaného pomeranče
2 lžičky sody na pečení
1,5 hrnku mouky
0,5 lžičky nastrouhaného oříšku
80 g posekaných vypeckovaných datlí
1 hrnek tmavého medu, nejlépe pohankového
4 žloutky
1 hrnek tmavě hnědého cukru

POSTUP

Našlehat máslo s cukrem do světla a lehka. Zašlehat tam med. Potom žloutky jeden po druhém a po každém přidání směs dobře našlehat. Dovnitř zamíchat přesitou mouku se sodou, práškem do pečiva a solí. Zamíchat a přidat pomerančovou kůru a smetanu. Našlehat, až je směs hladká. Potom přidat skořici, oříšek, rybíz, nebo hroziny, ořechy a datle. Našlehat bílky do pevných kopečků a lehce je vložit do těsta.

Předehřát troubu na 150°C. Vymastit bábovkovou formu. Nalít tam těsto a nahoře ho uhladit.

Péct asi 1 hodinu a 15 minut do té doby, než zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Vyjmout z trouby a nechat zchladnout. Potom vyjmout z formy.

Zabalit do alobalu a při pokojové teplotě nechat uležet po 2 dny, kdy se všechny chutě pěkně prolnou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.