Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Bábovky > Americký Halloween Pumpkin
 

Americký Halloween Pumpkin

Americký Halloween Pumpkin
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1473x
Autor: neuveden

SUROVINY

na asi 20 čokoládových lístků:
120 g mléčné čokolády
podzimní listí ve velikosti asi 5-7cm (nesmí se sbírat na stromech s postřikem, nebo u silnice atd.)
1 lžíce + 220 g rozpuštěného másla + něco na formy
0,75 hrnku prosátého holandského kakaa + něco víc na formy
2 hrnky krystalového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
0,5 lžičky soli
2 velká vejce
vanilkový cukr nebo 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
0,5 hrnku oleje jako je řepkový
0,75 hrnku odtučněné kyšky
1 hrnek + jedna lžíce mléka
90 g gianduja čokolády nebo mléčné
90 g hořké čokolády
220 ml neušlehané šlehačky
několik kapek oleje, nebo trochu prášku jedlého oranžového barviva podle potřeby
4 hrnky přesátého mletého cukru

POSTUP

Opláchnout listy a pořádně usušit. Asi 20 listů rozložit na plech vyložený pečícím papírem tak, aby byly spodní stranou nahoře (ostatní uschovat na ozdobu). V ohnivzdorné misce postavené nad pomalu vařící vodou rozpustit mléčnou čokoládu. Pomocí štětce potřít lístky a vložit je asi na 15 minut do chladničky. Znovu potřít lístky a znovu je nechat ztuhnout. Potom je opatrně sloupnout a na plechu v chladničce uschovat do upotřebení.

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit dvě klasické stejné bábovkové formy máslem a vysypat je kakaem.

V míse elektrického mixéru smíchat mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.

V menší míse našlehat vejce, kyšku, 0,75 hrnku mléka, olej a vanilku. Pomalu přidat vaječnou směs do cukrové a pomocí mixéru nebo robota při pomalé rychlosti vypracovat hladké těsto, což potrvá asi 1 minutu. Rozdělit těsto do připravených forem. Péct asi po 40 minut až zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Nechat obě bábovky zchladnout po 20 minut před vyklopením na mřížku.

Rozehřát obojí čokoládu, šlehačku a lžíci másla nad jemně vařící vodou, což potrvá asi 5 minut. Tekutou čokoládu nechat vychladnout na pokojovou teplotu a pak ji našlehat na lehkou náplň.

Pomocí ozubeného nože zarovnat vrchní část bábovek (ty co koukají z forem). Otvory v bábovkách naplnit náplní. Jednu bábovku postavit vzhůru nohama, její seříznutou část potřít čokoládovou náplní a druhou bádovku na ni překlopit. Tak dostaneme tvar `Pumpkina`.

Pro polevu smícháme 0,25 hrnku + 1 lžíci mléka a cukrářskou jedlou barvou, které po trošičkách přidávíme, až dostaneme tu pravou barvu. Dáme stranou. Ve střední misce našleháme mletý cukr s jedním hrnkem rozpuštěného másla. Potom přidáme mléko s barvou a vše našleháme dohladka.

Polevou polejeme celý `Pumpkin`, pracujeme rychle a buchtu nakláníme tak, aby byla celá politá polevou. Polevu necháme úplně ztuhnout.

Na velkou mísu poskládáme listy různých barev, na ně položíme pumpkin a nahoru poskládáme čokoládové lístky. Doprostřed otvoru vrchní bábovky můžeme vložit očištěný klacík, nebo hořickou trubičku atd. jako stopku `Pumpkinu`.

Zákusek nejenže fantasticky vypadá ale i chutná a to k velkému potěšení jak dětí tak dospělých.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.