
Bábovka á la Sacher
SUROVINY
3 žloutky
2 PL rumu
230 g polohrubé mouky
5-6 PL mléka
2 PL kakaa
200 g másla nebo Hery
3 bílky
1 celé vejce
soli
1 bal Polevy tmavé
1 bal Vanilínového cukru
130 g cukru
0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva
2 PL rumu
230 g polohrubé mouky
5-6 PL mléka
2 PL kakaa
200 g másla nebo Hery
3 bílky
1 celé vejce
soli
1 bal Polevy tmavé
1 bal Vanilínového cukru
130 g cukru
0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva
POSTUP
1. V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků.
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut.
3. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut.
3. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.
Recept "Bábovka á la Sacher" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.