Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Bábovky > Bábovka z roku 1900
 

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
348x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
1 Hera (původně Smetol)
práškový cukr (původně tlučený)
vanilínový cukr nebo citr.kůra nebo pomeranč.kůra
2 žloutky
2 kostky cukru
30 g droždí
0,5 kg polohrubé mouky (uvedena pouze mouka)
asi 400 ml vlažného mléka
strouhaný perník - přibližně 150 g (původně 4 strouhané tabulky perníku)
sůl

POSTUP

Postup přípravy: V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2 žloutky a hodně vyšleháme do pěny. Vsypeme mouku, kvásek (kvasnice + kost. cukr + trochu mléka), mléko a zaděláme vláčné těsto. Necháme na teple kynout asi půl hodiny. Pak na vále vypracujeme a vyválíme silnější placku. Posypeme strouhaným perníkem, práškovým cukrem, troškou skořice a polijeme téměř celým zbytkem Hery, kterou si rozpustíme. Placku po krajích zahneme a srolujeme jako závin. Opatrně přeneseme do bábovkové formy, kterou jsme dobře vymastili rozehřátým tukem. Navrchu ještě potřeme Herou.
Necháme kynout 15 minut a v předehřáté troubě při 170 °C pečeme minim. 45-55 minut. Ještě horkou vyklopíme a ihned bohatě pocukrujeme práškovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.