Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Bábovky > Pudingová bábovka (bezlepková)
 

Pudingová bábovka (bezlepková)

Pudingová bábovka (bezlepková)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
1 min.
Počet zobrazení
2349x
Autor: neuveden

SUROVINY

5 vajec (žloutky a bílky odděleně)
150 g cukru
0,25 l oleje
200 g Solamylu Dr.Oetker
2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
citronová kůra podle chuti
čokoláda podle chuti (asi 1-2 PL)
špetka soli
tuk na vymazání formy
kokosová moučka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

POSTUP

1. Žloutky s olejem šleháme 2-3 minuty do krémové konzistence. Solamyl, kypřicí prášek a puding prosejeme a přidáme sůl a citronovou kůru. 2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K našlehaným žloutkům střídavě vmícháme pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček proseté sypké suroviny a sníh z bílků. Vypracujeme hladké těsto. 3. Do těsta můžeme podle chuti vmíchat (vařečkou) nahrubo nastrouhanou čokoládu. 4. Těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou jsme nejprve vymazali tukem a vysypali kokosovou moučkou (event. kukuřičnou moukou). Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 40-45 minut (vyzkoušíme špejlí, jestli je už bábovka upečená, tj. jestli se těsto na špejli nelepí). Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout. 5. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem. TIP: Do těsta můžeme místo čokolády zamíchat rozinky, oříšky nebo obarvit část těsta kakaem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.