Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Bábovky > Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
 

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
509x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
400 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
150 g másla
4 žloutky
2 dcl mléka
30 g droždí
špetku soli
máslo na potření
Nádivka:
200 g mletých ořechů
100 g mletých piškotů
1-2 dcl mléka
cukr podle chuti (je dobré udělat si ještě makovo nádivku a dělat buď dvě bábovky menší nebo jednu bábovku a srnčí hřbet)

POSTUP

Postup přípravy: Do přesáté polohrubé mouky, kterou jsme osolili špetkou soli, uděláme dolík, rozdrobíme droždí, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Než nám kvásek nabude rozpustíme máslo a necháme prochladnout. Přidáme je do těsta a nakonec přidáme žloutky a zpracujeme vařečkou těsto. Podle potřeby přidáme trochu mouky tak, aby těsto bylo vláčné a nelepilo se. Zaděláme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Necháme kynout asi 0,75 hodiny, ještě jednou propracujeme a za půl hodiny těsto vyklopíme na vál. Já jsem ukrojila polovinu těsta, rozválela do obdélníku, pokapala máslem a potřela ořechovou nádivkou, potom stočila a dala do vymazané bábovky. Druhou polovinu jsem natřela makovou nádivkou a dala do vymazaného srnčího hřbetu. Potřela oba výtvory máslem a dala upéct. Pekla jsem asi při 180 °C tak 20 minut - přesně nevím, ale asi tak, jak se peče kynuté těsto. Po upečení potřeme máslem a necháme trochu vychladnout, nakonec pocukrujeme.
Musím říct, že bábovka i hřbet všem moc chutnaly, bylo to skvělý!! Ještě kousek zbyl a i dneska je to moc dobrý - pečeno v sobotu.

Tento recept mám z časopisu Lidové recepty.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.