Nasalátová zálivka z čerstvých rajčátek a celozrnné horčice s majonézou

0 hodnocení00:15
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • malá strhávací majonéza nebo tatarka (asi 2 lžíce nebo 1 větší vrchovatá) 1
  • střední rajčata 2
  • plnotučné hořčice 1 lžička
  • hrubozrnné hořčice 4 lžičky
  • vícebarevný pepř čerstvě mletý
  • trošičku soli
  • trochu mléka (nebo 0,5 na 0,5 mléko s vodou)
  • trochu koření v mlýnku od Kotány (grilovací, provensálské nebo italské - to bez bazalky, popř. by tam měl být minimálně rozmarýn a tymián) - množství víc jak pepře

Postup

1 Příprava:
2 Rajčata nakrájím na malé kostičky a smícháme se všemi zbývajícími ingrediencemi.
3 Použijeme na Salát alias mekáč.
4 PS: Je to dobrá a lehká svačinka do práce pro kancelářské krysáky (to jsem si dala do nosu) ;-).

Mohlo by Vás zajímat

Majonéza Štěpánka
Do misky nalijeme smetanu, vezmeme metličku na šlehání (ne ruční šlehač) šleháme. Postupně do smetany pomalu zašleháváme olej, ocet, hořčici, ve...
Hořčicová omáčka
Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout přidáme cukr. Až se cukr rozp...
Majonéza
4 čerstvé žĺtky, soľ, 1 lyžičku citrónovej šťavy, prípadne trochu horčice dobre vymiešame ručným šľahačom. 2. Za stáleho miešania pridávam...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...