Nasalátová zálivka z čerstvých rajčátek a celozrnné horčice s majonézou
00:15
Suroviny
na porce
-
Ingredience:
- malá strhávací majonéza nebo tatarka (asi 2 lžíce nebo 1 větší vrchovatá) 1
- střední rajčata 2
- plnotučné hořčice 1 lžička
- hrubozrnné hořčice 4 lžičky
- vícebarevný pepř čerstvě mletý
- trošičku soli
- trochu mléka (nebo 0,5 na 0,5 mléko s vodou)
- trochu koření v mlýnku od Kotány (grilovací, provensálské nebo italské - to bez bazalky, popř. by tam měl být minimálně rozmarýn a tymián) - množství víc jak pepře
Mohlo by Vás zajímat
Do misky nalijeme smetanu, vezmeme metličku na šlehání (ne ruční šlehač) šleháme. Postupně do smetany pomalu zašleháváme olej, ocet, hořčici, ve...
Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout přidáme cukr. Až se cukr rozp...
4 čerstvé žĺtky, soľ, 1 lyžičku citrónovej šťavy, prípadne trochu horčice dobre vymiešame ručným šľahačom.
2.
Za stáleho miešania pridávam...
Komentáře